FETÖ İLE MÜCADELE VE BU MÜCADELEDE HAKSIZLIKLARIN ÖNLENMESİ

15 Temmuzda devletimizin imkânlarıyla milletimize silah doğrultan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), diğer terör örgütlerinden farklı bir şekilde kamu kurumlarına sızarak devleti ele geçirmeye çalıştığı için diğer tüm terör örgütlerinden çok daha tehlikelidir.

Devletin karşısında açık bir düşman olarak durmak yerine, kendilerini gizleyerek (takiye yaparak) devlet kurumlarına sızmayı ve onları ele geçirmeyi, böylece maşası oldukları yabancı güçler adına ülke kaynaklarına el koymayı amaçlayan bu örgütle mücadele, kararlı ve adil bir şekilde yürütülecektir.

Bu mücadele yürütülürken, örgütün bugüne kadar üzerine gidilmeyen siyasi ayağı ile de mücadele edilecek ve hem örgüt üyesi siyasiler, hem de örgüt üyesi olmasalar bile 15 Temmuz hain darbe girişimini gerçekleştirecek güce ulaşmasına herhangi bir şekilde katkı sunan ve nüfuzlarını kullanarak örgütün önünü açan (örgütün hukuksuz işlemlerini öğrendiği halde gereğini yapmayan ve üzerini örten, örgüt üyelerinin devlet kurumlarına yerleşmesine yardımcı olan, örgütü ve liderini övücü ifadeler kullanmak suretiyle vatandaşın örgüte sempati beslemesine sebep olan) ve 15 Temmuz hain darbe girişimine giden süreçte ihmalleri olan diğer siyasiler için yargı yolu açılacaktır.

Ayrıca 15 Temmuz hain darbe girişimine giden süreçte ihmali olan kamu görevlileri de, hangi makam ve rütbede olurlarsa olsunlar yargı önüne çıkarılacaklardır.

Gizlilik ve takiyeye önem veren ve bu nedenle üyelerinin tespitinde güçlük çekilen örgüt üyelerinin tespiti için objektif kriterler belirlenecek ve bu kriterlere göre FETÖ üyesi oldukları tespit edilenler, kamu görevlerinden uzaklaştırılacaklardır. Bu amaçla Deniz Kuvvetleri Komutanlığında geliştirilen ve bugüne kadar çok başarılı sonuçlar verdiği iddia edilen FETÖMETRE veya benzeri bir değerlendirme sistemi, tüm kamu görevlileri için kullanılacaktır.

Ancak kamu görevlerinden uzaklaştırılanların uhdelerinde bulunan mesleki lisansları (öğretmenlik, doktorluk, avukatlık, pilotluk vb.), meşru yollarla elde edilmiş iseler iptal edilmeyecek, daha önce iptal edilenler de geri iade edilecektir.

KHK’lar ile kurumlarındaki görevlerinden ihraç edilenlerden belirlenecek objektif kriterlere göre örgüt üyesi kabul edilmeyenler, kurumlarındaki görevlerine iade edilecektir.

Hiçbir vatandaşımız, birinci derece yakını bile olsa ailesinde FETÖ üyesi kişiler olduğu gerekçesiyle kamu hizmetlerinden ve kamu görevlerine atanma haklarından mahrum edilmeyecek ve suçun şahsiliği ilkesi geçerli olacaktır.
Foto Galeri